WAT JE MOET WETEN OVER WASPARFUM ...

WAT JE MOET WETEN OVER WASPARFUM ...

Ik krijg regelmatig vragen over de wasparfums, hoe je ze kunt gebruiken, hoeveel, waar het in moet etc etc

Dus ik dacht laat ik eens een blog erover schrijven ...

Hoeveel wasparfum moet ik gebruiken?

Het advies is om 1-2 ml per kilo (droog) wasgoed te gebruiken, echter dit is zo persoonsgebonden en zelfs per type wasgoed afhankelijk dat je dit het beste zelf doseert. Handdoeken vind ik zelf prettig als ze sterk ruiken maar beddengoed hoeft ook weer niet te sterk. 

Een dopje komt neer op circa 5 ml wasparfum dus kun je gebruiken bij het doseren, ik moet zeggen dat ik het zelf op gevoel gewoon doe en geeneens

Waar gaat de wasparfum in?

De wasparfum gaat in het bakje van de laatste spoeling, hetzelfde bakje als je wasverzachter dus, je mag deze gewoon combineren dat kan geen kwaad echter als de geuren heel erg botsen is het natuurlijk zonde. Het beste kies je voor een neutrale wasverzachter dan.

Heb je een wasmachine met automatische dosering dan meng je het beste een neutrale wasverzachter met de wasparfum in dit bakje, de ervaring die ik heb gelezen is dat je op 45 ml wasverzachter 20 ml wasparfum gebruikt maar dat is iets wat je zelf het beste kunt testen, elke machine is anders.

 

Wat is het verschil tussen wasparfum en wasverzachter?

Een wasverzachter maakt het wasgoed wat zachter maar de geur is vaak na enkele uren al verdwenen. Bij handdoeken, beddengoed etc gebruikt men vaak een wasverzachter omdat die heerlijke geur zo fijn kan zijn en het direct een zacht gevoel geeft. Voor je handdoeken en dergelijke is een wasverzachter niet altijd even handig, jhanddoeken worden weliswaar wat zachter, maar het absorberend vermogen van je handdoeken wordt wel minder van de wasverzachter. Bovendien heb je kans dat er meer zeepresten achterblijven in je handdoeken en je machine sneller vies wordt.

Een wasparfum doet niet dit maar geeft wel een langdurige heerlijke geur en laat geen vettig laagje achter in het stof.

Het is dus geen vervanger van wasverzachter maar je hebt geen wasverzachter meer nodig voor de geur en je zult merken dat je kleding ook wel een zachter gevoel krijgt dan normaal van de wasparfums die wij verkopen. 

 

Kan ik alle wasmiddelen combineren met de wasparfum?

Je kunt de wasparfum bij alle soorten wasmiddel gebruiken, ons advies is wel dat als het sterk geparfumeerd is dit kan botsen met de geur van de wasparfum dus let hier enigszins op

 

Kan ik alle soorten textiel wassen met wasparfum?

Ja wasparfum kun je veilig gebruiken bij alle soorten wasgoed, zelfs bij een handwasje kun je wasparfum gebruiken.

Bij een handwasje voeg je 5-10 ml wasparfum toe aan 5 liter water. Gebruik eventueel handschoenen ter bescherming van de handen.

 

Kan de was ook daarna gewoon in de droger?

Ja dit kan / mag uiteraard echter de geur kan dan wel iets afnemen door de warmte. Als je merkt dat de geur minder intens is geworden kun je of iets hoger doseren maar wat je ook kunt doen is een beetje wasparfum op een droog washandje te doen om het nog een geurboost tijdens het droogproces te geven.

Je kunt ook proberen het droogproces te verkorten door het gebruik van wasdrogerballen, hier kun je ook wat druppels wasparfum nog op doen.

 

Kan ik elke keer een andere geur wasparfum gebruiken?

Veel mensen vragen mij of ze de wasmachine eerst moeten spoelen of iets als zij de was hebben gedaan maar dit is niet nodig, de wasparfum blijft niet in de wasmachine zitten en je kunt dus gewoon de volgende was doen met een andere geur wasparfum. Wij raden dit zelfs aan want je kunt "blind" worden voor een geur, dan ruik je zelf de geur niet meer zo omdat je er zo aan gewend bent geraakt.

Het is altijd fijn om enkele geuren af te wisselen, zo blijft het elke keer een belevenis! 

 

Kan ik ook een wasparfum gebruiken bij een gevoelige huid?

Dit is een lastige vraag, bij elke wasparfum kan een allergische reactie ontstaan dus het is belangrijk om te testen of jij hier tegen kunt.

Wasparfum is een zeer geconcentreerd product en hier gaat een chemisch proces aan vooraf.

Start voorzichtig en bouw langzaam op, mocht je een allergische reactie krijgen stop onmiddellijk met het gebruik en mocht het aanblijven bezoek dan een arts uiteraard. Maar als je stopt dan zal de eventuele uitslag snel verdwijnen.

De wasparfums worden in professionele wasserettes al jaren gebruikt dus zijn in principe veilig om te gebruiken maar iedereen is anders natuurlijk.

 

Safety first!

Belangrijk is dat je alle wasparfums weghoudt bij (kleine) kinderen en huisdieren, en dat je bij contact met de huid dit goed afspoelt en wast met wat zeep. Bij contact met de ogen, je ogen uitspoelen met water, eventueel je lenzen verwijderen indien dit makkelijk gaat. Bij aanhoudende klachten altijd contact opnemen met de huisarts en dan het flesje of label meenemen zodat je arts precies weet wat voor stoffen zich bevinden in het product.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.